Inge van den Burg (zang)

Zoals zovelen voor mij en na mij ben ik begonnen met zingen toen ik op de middelbare school zat (14 jaar). Eigenlijk gewoon voor de lol. Het begon natuurlijk met een schoolbandje (naam ben ik vergeten), maar ik weet nog wel dat we aan een talentenjacht in Utrecht hebben meegedaan. We speelden 2 covers vanThe Police en één eigen nummer en zo’n beetje alles wat mis kon gaan ging ook mis, maar ik kreeg zowaar nog een compliment van de jury. Vandaar dat ik ben blijven zingen en ik al gauw in een andere band terecht kwam: Harvey Wallbanger. In die band (rockmuziek) heb ik zo’n drie jaar gespeeld en niet geheel zonder succes. We hadden aardig wat optredens (Bodegraven en omstreken) en we hebben twee demo’s gemaakt.

Gedurende en na mijn studie heb ik in een paar bandjes gespeeld (Tikkie Special en Back to the Bone) voordat ik bij Art.461 terecht kwam. In deze band heb ik 12,5 jaar met veel plezier gespeeld. Naast het spelen van covers en optreden zijn we druk geweest met het schrijven van eigen werk en dat uitbrengen op cd: Bukke en Jens (1995), Get the sheep to Sickbay (1998) en The Evolution of Movement (2007).

In 2008 werd het tijd voor iets nieuws en is 3forty5 opgericht door Jan Beerten, Boudewijn van den Burg en mijzelf. Al gauw werd de band versterkt door Kees Rieuwerts (later opgevolgd door Arthur Gijzen) en Frank Geurtsen en hebben we de laatste jaren voornamelijk gewerkt aan het uitbreiden van ons repertoire. Momenteel zijn we druk met optredens en met het werken aan eigen nummers.