Jan Beerten (basgitaar)

Jan, geboren in 1958 in de Achterhoek. Op 12-jarige leeftijd 2 jaar spaanse gitaarles gehad. Op mijn 18de een bas gekocht en lekker gaan bassen met een aantal vrienden in een bandje. In Nijmegen gestudeerd en tot mijn 30ste met veel plezier af en aan in amateurgezelschappen, met vrienden voor de lol muziek gemaakt. Geen optredens gedaan.

Sinds 1990 werkzaam op een middelbare school als docent Kunstvakken en al snel in een lerarenband gaan spelen, met optredens op school, en daar ontstond het contact met Boudewijn, de gitarist van 3Forty5 en al jaren collega en mede muzikant. Boudewijn heeft in diverse bands gespeeld en in 2008 ben ik samen met Inge en Boudewijn begonnen met de huidige band. Sindsdien heb ik meer op diverse podia gestaan dan ooit tevoren.

Ik ben eigenlijk autodidact op de bas, en speel inmiddels ook Contrabas in een andere band. Die bas, die heb ik altijd als eerste gehoord en gevoeld in muziek. Muzikale voorkeur is heel breed, wel grote liefde voor Jazz, Jazzrock, Funk en stevige pop. Maar, deze band speelt alles en ook die diversiteit is heel leuk. We hebben veel lol samen.